امروز سه شنبه 4 دي 1403 ساعت 21 : 29 دقیقه

صدای انسان یا هوش مصنوعی؟

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست اخبار | ﺳﻪشنبه 20 آذر 1403 در ساعت 16 : 48 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

صدای انسان یا هوش مصنوعی؟

چالش تمایز در عصر فناوری پیشرفته

 

با پیشرفت تکنولوژی، صداهای ساخته‌شده توسط هوش مصنوعی بهتر و طبیعی‌تر می‌شوند و نگرانی‌هایی را در مورد استفاده از آن‌ها برای انتشار اطلاعات نادرست، ارتکاب کلاهبرداری یا آسیب رساندن به شهرت افراد ایجاد می‌کنند.

افراد مشهور و افراد عادی به طور یکسان با خطر روبرو هستند. به عنوان مثال، از صدای چهره‌های عمومی برای سرگرمی یا اطلاعات نادرست سوء‌استفاده می‌شود، در حالی که افراد غیر‌سلبریتی، موارد آزار و اذیت و کلاهبرداری را تجربه می‌کنند.

فناوری هایی مانند واترمارک دیجیتال محتوای تولید‌شده توسط هوش مصنوعی یا ابزار تشخیص محتوای AI برای مبارزه با سوء استفاده پیشنهاد شده، اما اجرای آن ها هنوز در مراحل اولیه است.

راههایی برای تشخیص صدای هوش مصنوعی از صدای انسان وجود دارد. الگوهای تنفسی، تاکید، لحن و جمله‌بندی می‌تواند سرنخی برای شناسایی باشد، اگرچه هوش مصنوعی در حال یادگرفتن برای افزایش شباهت صدای خود به انسان است.

هوش مصنوعی اکنون در تقلید خصلت‌های گفتاری طبیعی بسیار ماهر است و تقلید‌های صوتی تولید‌شده توسط هوش مصنوعی می‌توانند حتی سیستم‌های اعتبارسنجی صوتی را فریب دهند.

شرکت ها در حال ساخت ابزارهای تشخیص هوش مصنوعی هستند که برخی از آن‌ها از قبل روی کامپیوترهای شخصی و دستگاه‌های تلفن همراه نصب می‌شوند.

تعاملات چهره‌به‌چهره ممکن است در تأیید صحت پیام‌های دریافتی در دنیای دیجیتال دوباره اهمیت پیدا کند؛ زیرا تشخیص دیپ‌فیک‌های هوش مصنوعی دشوارتر می‌شود.

 

اما راه حلی که بتوان هوش مصنوعی را از واقعیت تشخیص داد چیست ؟

 

چند ترفند دیگر وجود دارد که اگر شک دارید که صدایی که در حال مکالمه با آن هستید ممکن است صدای انسان نباشد، می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید. برای مثال می‌توانید از آن بخواهید که فریاد بزند. بسیاری از سیستم‌های صوتی هوش مصنوعی برای صحبت‌کردن خارج از محدوده‌ی صوتیِ معمولی مشکل دارند، مگر اینکه به‌طور خاص آموزش دیده باشند. گفته شده از چت‌جی‌پی‌تی خواسته اند که فریاد بزند و جواب گرفته که نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

ایرادات موجود در گفتار انسان می‌تواند یکی‌دیگر از نقاط ضعف هوش مصنوعی برای تقلید باشد. اصلاح خود و تجدید‌نظر‌کردن یا تغییر‌دادن گفتار یا افکار، کاری بسیار انسانی است. بعید به نظر می‌رسد که چت‌جی‌پی‌تی بگوید: «اوه اصلا مهم نیست!» یا «فراموشش کن.»

همچنین اقداماتی وجود دارد تا نرم‌افزار تشخیص دیپ‌فیک راحت‌تر در دسترس مصرف‌کنندگان قرار گیرد. برای مثال، مک‌آفی با شرکت‌های دل، اچ‌پی، لنوو، سامسونگ، ایسر و ایسوس همکاری کرده است تا راه‌حل تشخیصی‌شان روی کامپیوترهای شخصی مجهز به هوش‌مصنوعی، از‌قبل‌نصب‌شده باشد. به گفته‌ی گروبمن، این شرکت در آینده‌ی نزدیک نرم‌افزار تشخیصی را برای دستگاه‌های موبایل نیز عرضه می‌کنند.

اما در نبرد مداوم بین ساخت محتوای هوش مصنوعی و تمایز از آن محتوای انسانی، ممکن است چیزی را که در زندگی دیجیتالی خود از دست داده‌ایم دوباره کشف کنیم و آن تعامل فیزیکی است. شاید پاسخ برای فهمیدن اینکه آیا با یک انسان صحبت می‌کنید ساده باشد: زمان بیشتری را صرف ملاقات حضوری کنید. ( به نقل از زومیت )

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :